Helicopter World Championship F3C 2013

Η Εθνική ομάδα Ε/π Συμμετέχει στο παγκόσμιο Πρωτάθλημα FAI F-3C που λαμβάνει χώρα στην πόλη Wloclavek της Πολωνίας.   Η άφιξη της ομάδας που αποτελείτε από τους ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΤΣΟΥΛΑ (myhelis.com) και ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ (Heli-Doctor) έγινε στις 19/07/13 Η οποία  έφτασε οδικώς  μετά από 27 ώρες οδήγηση. Στην ομάδα έπρεπε να ήταν μαζί μας και ο Δημήτρης Τετραδάκος ο οποίος για λόγους ανωτέρας βίας δεν κατέστη δυνατό να ταξιδέψει και να λάβει μέρος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα.  Φυσικά φτάσαμε αρκετά κουρασμένοι και ο ύπνος της επόμενης ημέρας των 13 ωρών δεν ήταν αρκετός για να συνέλθουμε.

Το επόμενο  πρωί σειρά είχε ο τεχνικός έλεγχος , η συνάντηση με τους υπόλοιπους διαγωνιζόμενους, των οποίων νέα τους είχαμε όλο τον χρόνο μόνο  από το Facebook, και φυσικά η πρώτη επαφή με τον χώρο διεξαγωγής των αγώνων. Αυτό που από την αρχή διαπιστώθηκε ήταν οι άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν, ( κάθετος άνεμος στο flight line που κυμαίνονταν στο όριο των αγώνων).

Εν συνεχεία σειρα είχε  η Τελετή έναρξης .  Το απόγευμα πήγαμε στην καθιερωμένη ενημέρωση.

Εκεί ,  ενημερωθήκαμε για τον τελικό αριθμό συμμετοχών, ο οποίος ήταν 69 πιλότοι. Εδώ να επισημάνω ότι σε κάθε παγκόσμιο ή πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα, συμμετέχουν οι τρεις καλύτεροι πιλότοι κάθε χώρας, οι οποίοι προκύπτουν από το πανελλήνιο πρωτάθλημα για εμάς ή παρόμοια πρωταθλήματα της κάθε χώρας.

Με το τέλος της ενημέρωσης ,  δεν ήμασταν και τόσο ευχαριστημένοι καθότι, ενημερωθήκαμε  για  την σειρά με την οποία θα πετάξουμε  την επόμενη ημέρα.

===============================================================

Επόμενη ημέρα 21/07/2013. 

Η επόμενη ημέρα ήταν και η πρώτη ημέρα των αγώνων και Αντωνιάδης Ιωάννης πετούσε 2ος   στην  σειρά στις 08:10.  Με δυσκολία ξυπνήσαμε το πρωί καθότι ήμασταν ακόμα κουρασμένοι  από το ταξίδι των 27 ωρών.  Πήγαμε φυσικά, για να Πετάξει ο Γιάννης, λαμβάνοντας υπ΄όψιν  και τα στατιστικά των προηγούμενων διεθνών αγώνων (στους οποίους λάβαμε μέρος),  των οποίων οι  πρωινές πτήσεις της πρώτης ημέρας ήταν κατά πολύ άσχημες βαθμολογικά.  Κανείς πιλότος δεν εύχεται να είναι από τους πρώτους στην σειρά πτήσεων.

 

Εν ολίγοις ο τρόπος διαγωνισμού γίνεται ως εξής.  Όλοι οι πιλότοι καλούνται να εκτελέσουν ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα το οποίο αποτελείτε συνολικά από 10 μανούβρες.  

Οι 3 είναι ασκήσεις αιωρήσεως ακριβείας πάνω από σημαιάκια και οι υπόλοιπες 7 , ακροβατικά . 

Πίσω από τους πιλότους υπάρχουν 5 κριτές

οι οποίοι βαθμολογούν την κάθε άσκηση με άριστα το 10.  Από  τις πέντε βαθμολογίες  της κάθε άσκησης αφαιρούνται , η μεγαλύτερη και η μικρότερη και εν συνεχεία προστίθενται  οι υπόλοιπες 3 . Έτσι βγαίνει η βαθμολογία της κάθε άσκησης ξεχωριστά.

Ο Γιάννης Αντωνιάδης για τις καιρικές  συνθήκες που επικρατούσαν έκανε μία αξιοπρεπέστατη πτήση και βαθμολογήθηκε με 143,00 Βαθμούς.  Περιμέναμε παραπάνω.!!

Εγώ ο Γιάννης Κουτσουλας  από θέμα σειράς πτήσης  ήμουν ευνοημένος.  Πετούσα  προ τελευταίος περί τις 16:00.  Αλλά ο αέρας έριχνε σχεδόν τα πλατάνια που υπήρχαν στην περιοχή.  Μπόρεσα να λάβω 183,50 πόντους. Πολύ ευχαριστημένος λαμβάνοντας υπ όψιν  τις καιρικές συνθήκες.

Με το τέλος των πτήσεων πήγαμε στο προκαθορισμένο σημείο προπόνησης.  Τα ελικόπτερα πεταξαν από δύο φορές και φύγαμε για ξεκούραση όπου ακόμη την είχαμε ανάγκη.

Οι φίλοι μας από την ΚΥΠΡΟ Αλεξης Κεστας  και Αιμίλιος Κασιανιδης  ήταν εκεί.

Η Γερμανική ομάδα με τον πολύ ανεβασμένο για φέτος Stefan Watchmouth

Και οι Ισπανοί

======================================================================

Η επόμενη ημέρα 22/07/2013

ήταν για εμάς  λίγο καλύτερη  από βαθμολογικής άποψης. Ο Γιαννης Αντωνιάδης βαθμολογήθηκε  με 179,50  και εγώ  ( Γιαννης Κουτσουλας  ) με 195,50

 Τα λάθη μας στην πτήση ήταν αρκετά. Όμως ήμασταν  ικανοποιημένοι  και οι δύο μιας και οι θέσεις στην κατάταξη για τις δύο πρώτες ημέρες πτήσης θα ήταν καλές.

Στην παρακάτω φωτογραφία ο Γιαννης Αντωνιάδης ετοιμος για τον 2ο γύρο. Εκείνη την ημέρα   συνομιλήσαμε με πολλούς άλλους πιλότους του εξωτερικού.  Με τον Aμερικανό πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή  Curtis Yοungblood σε αυτούς τους αγώνες είχαμε την ευκαιρία να τα λέμε συχνά μιας και πετούσε το ελικόπτερό του αμέσως μετά από τον Γιάννη Αντωνιάδη


Στη συνέχεια φύγαμε ξανά για το σημείο προπόνησης  για να διορθώσουμε τα λάθη που κάναμε στους γύρους μας.  Με λίγη ξεκούραση παραπάνω και λίγο παραπάνω συγκέντρωση, νομίζουμε ότι θα έχουμε μία  καλύτερη θεση στις επόμενες δύο ημέρες.

Στην Φωτογραφία παρακάτω βλέπετε την κατάταξη με το πέρας και της δεύτερης ημέρας των παγκοσμίων αγώνων για το 2013. Εγώ βρίσκομαι στην 36η θεση και ο Γιάννης Αντωνιάδης  στην 50η.  Οι πρώτοι 15 πιλότοι με άλλους δύο γύρους που απομένουν θα διαγωνιστούν σε ένα πιο δύσκολο πρόγραμμα για την τελική κατάταξη.

=====================================================

Επομένη ημέρα  Τρίτη 23/07/13.

Η ημέρα άρχισε στο σημείο προπόνησης. Τα ελικόπτερά μας έκαναν από δύο πτήσεις το καθένα .   Προσέχοντας ο ένας  τον άλλον  και  επισημαίνοντας τα λάθη . Βέβαια με τον αέρα που επικρατούσε δεν μπορούσαμε να βελτιώσουμε  και πολλά. Απλά προσαρμοστήκαμε λίγο καλύτερα στις συνθήκες και ξεκινήσαμε για το πεδίο των αγώνων.

Στην Φωτογραφία  παρακάτω βλέπετε εμένα πριν από τον γύρο μου, κάτω από τις σημαίες σαν  ενδεικτικό στοιχείο για τον αέρα με τον οποίο επρόκειτο να πετάξει το ελικόπτερο.

Στο τελείωμα της ημέρας  τα σκορ μας κυμαίνονταν στα ίδια επίπεδα.  Εγώ  έλαβα 182,50 βαθμούς και ο Γιάννης Αντωνιάδης 168,50.  

============================================

Επομένη ημέρα  Τρίτη 23/07/13.

Είναι η τελευταία ημέρα των αγώνων.  Έχουμε άλλον έναν γύρο στον οποίο πρέπει να έχουμε ένα κάλο αποτέλεσμα. Για εμάς θα είναι η τελευταία μας  αγωνιστική ημέρα εδώ στην Πολωνία .  Όχι όμως για όλους .  Όπως προαναφέρθηκε πιο πριν , μετά και την ολοκλήρωση και του 4ου γύρου, και  την διαμόρφωση των αποτελεσμάτων, οι 15 πρώτοι πιλότοι  θα πετάξουν άλλους 3 γύρους ( Fly-off ) σε ένα πιο δύσκολο πρόγραμμα. Η κατάταξη των 15 πρώτων πιλότων από τους 4 γύρους δύναται να αλλάξει δραματικά με την ολοκλήρωση των ( Fly-off )  .  Θα είναι ένα ωραίο θέαμα για τους υπόλοιπους.

Εγώ ( Γιαννης Κουτσουλας ) πετώ πάλι πρώτος το πρωί στις 9:20.  Στο πεδίο επικρατεί ησυχία.  Λίγοι οι  θεατές, λόγο του πρωινού της ώρας.  Ακόμα και οι πιλότοι λείπουν,  στα πεδία προπόνησης.  Όλοι τους ελπίζουν για το καλό αποτέλεσμα. Ο αέρας σήμερα δεν είναι τόσο πολύς σε σχέση με των προηγούμενων ημερών.  Πήρα 205,50 βαθμούς.  Οι περισσότεροι που χω πάρει ποτέ μου.  Το χαμόγελο μου και η ευχαρίστηση δεν κρύβεται.

Ο Γιαννης  Αντωνιάδης  αγωνίζεται  20 λεπτά της ώρας μετά.

Πρέπει επίσης να κάνει μία καλή πτήση για να έχει πιθανότητες να ανέβει στην κατάταξη. Κατάφερε να πάρει μόνο 170,50 βαθμούς. Είναι όμως ακόμα πρωί, και μόλις 6 πιλότοι από τους 66 έχουν πετάξει.  Περιμένουμε λοιπόν μέχρι το τέλος της ημέρας  για να δούμε  τα αποτελέσματα και των άλλων πιλότων.

Το βράδυ ανακοινώθηκαν τα εξής τελικά  αποτελέσματα.  Όπως  βλέπετε εγώ ανέβηκα 2 θέσεις Δηλ στην τελική κατάταξη 34ος και ο Γιάννης Αντωνιάδης  1 θέση δηλ 49ος .

Παρακάτω βλέπετε πολλές φωτογραφίες άλλων ελικοπτέρων που πετάξανε εδώ στην Πολωνία.

Το αποτέλεσμα που φέραμε είναι αρκετά καλό , αν αναλογιστείτε  ότι , για τους 10 πρώτους πιλότους είναι η δουλεία τους να πετούν σε αγώνες.  Από αυτό ζούνε.  Επίσης από εμάς δεν υπήρχε και η διάθεση  για προπόνηση στην Ελλάδα λόγο της γνωστής κατάστασης. Είμαστε υπέρ ευχαριστημένοι.  Περιμένουμε τον επόμενο χρόνο, το επόμενο καλοκαίρι.  Στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα γίνει στην Μπρέσια της Ιταλίας ελπίζουμε να είμαστε. Εξαρτάτε από πολλά.

Η επόμενη ημέρα ειναι ημέρα ξεκούρασης για όλους. Τον περισσότερο χρόνο αφιερώσαμε  στο 5 αστέρων Ξενοδοχείο που επιλέξαμε για την διαμονή μας!!!!!!. Μαζί μας στο ίδιο και άλλοι πιλότοι όπως οι Ολλανδοί , Ταϊβανέζοι , Σουηδοί και ένας και μοναδικός Ταϊλανδός.  Ακολούθησε συντήρηση των μπαταριών και ετοιμασία των υλικών για την επιστροφή μας.

 

Επομένη ημέρα  Πρασκευή 26/07/13. 

Η ημέρα αυτή ήταν αφιερωμένη στους καλύτερους της διοργάνωσης. 

Οι 15 καλύτεροι πιλότοι θα διαγωνιστούν σε ένα πολύ πιο δύσκολο πρόγραμμα.

Είναι ίσως το πιο απαιτητικό F3C πρόγραμμα που έχει βγει  μέχρι σήμερα. Υπάρχουν πολλά ανάστροφα τμήματα  και γενικά ελιγμοί που μόνο ένα ελικόπτερο μπορεί να κάνει.

Ενδιαφέρον για μένα είναι ότι πολλοί από αυτούς τους  ελιγμούς δεν απαιτούν την μέγιστη δύναμη από το ελικόπτερο. Απλά είναι πολύπλοκες.  Εδώ θα δούμε πραγματικά τις  ικανότητες του κάθε πιλότου

Οι πτήσεις ξεκινούν στις 08:00 το πρωί και πλήθος κόσμου πρόκειται να τις  παρακολουθήσει. Και δεν πέσαμε έξω!

Από μακριά , πλησιάζοντας με το αυτοκίνητο στον χώρο , μπορούσες να παρατηρήσεις τον οργασμό από το πλήθος ( πιλότοι και μη  ) που όλοι τους ήταν  εκεί, από νωρίς, προσπαθώντας να  βρουν το κατάλληλο σημείο για να στήσουν την πτυσσόμενη καρέκλα η οποία θα έμενε εκεί μέχρι το απόγευμα.

Οι πτήσεις ξεκινούν.  Το θέαμα απερίγραπτο.  Ο ένας πιλότος καλύτερος από τους άλλους. Το κάθε ελικόπτερο πιο όμορφο και  διαφορετικά  «στημένο» από το άλλο.

Ο Nick Maxwell

Manabu Hashimoto

Steve Roberds

Arnaud Poyet

 

Ο Ιταλός με το HIROBO του Lorenzo Sardelli

Hiroki Ito

Εδώ να βάλω μία παρένθεση και να σας πω ότι , το πρόγραμμα το οποίο εκτελέστηκε  υπάρχει ήδη 4 χρόνια ( πρόκειται να αλλάξει τον επόμενο χρόνο ) και οι πιλότοι έμαθαν να το εκτελούν τέλεια. Δεν υπήρχε αμφιβολία ότι όλες οι πτήσεις ήταν σχεδόν ισάξιες  βαθμολογικά.

Αυτή βέβαια είναι οι δουλειά  των  κριτών που  έχουν άλλη άποψη.  Βαθμολογούν την κάθε άσκηση με πάρα πολύ λεπτομέρεια και βγάζουν το σκορ μόλις 5 λεπτά μετά από την κάθε πτήση.

Scott Gray

 

Ο Γαλλος 17 Ετων Guttierz Pierre

Curtis Youngblood.

 

Όλοι τους έκαναν από 3 εξαιρετικές πτήσεις.  Τελευταίος πέταξε ο  Ελβετός Ennio Graber με το HIROBO του. Ήταν καταπληκτικός.

Στον πίνακα των σκορ επικρατούσε συνωστισμός. Με τόσο αγωνία όλοι τους περίμεναν να βγει το σκορ του κάθε πιλότου!  Ειδικά οι διαγωνιζόμενοι.  Ήταν η πρώτη φορά που είδαμε τον Ιάπωνα HIROKI ITO (παγκόσμιο πρωταθλητή τα προηγούμενα 7  συνεχόμενα χρόνια )  μπροστά από τον πίνακα, να αγωνιά για το δικό του  αλλά και για  των άλλων σκορ. Ήρθε εδώ στην Πολωνία για να υπερασπιστεί για ακόμη μία φορά τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή.

Στην φωτογραφία  παρακάτω βλέπετε όλους όσους σχετίζονται με τις  θέσεις του βάθρου  , ΗΙRΟΚΙ ΙΤΟ, ο πατέρας  του Curtis Youngblood, o πατέρας του Scott Gray, Ο Κύριος Kobayiashi απεσταλμένος της Hirobo, όλοι τους  αμέσως μετά την πτήση του Ennio Graber, περιμένοντας  με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την βαθμολογία του.

Οι αγώνες τελείωσαν.  Όλοι τώρα περιμένουμε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων

Τον  Πολωνό Κυριούλη της Γραμματείας, όλες τις  ημέρες που είμαστε εδώ  και καρφιτσώνει τις βαθμολογίες , δεν του έδωσε  κανείς σημασία. Τώρα είναι και η δική του ώρα.  Βγαίνει από την Γραμματεία  κρατώντας μια σελίδα Α4 με τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα.  Όλοι μας τον κοιτούμε  στα μάτια σαν να  περιμένουμε να τα ανακοινώσει πρώτα προφορικά.  Σηκώνει τα χέρια του για κρεμάσει την σελίδα όσο πιο ψηλά γίνεται για να την δούνε όλοι.  Κάποιοι είδαν κάτι δειλά δειλά  και άρχισαν να πανηγυρίζουν χωρίς να δω ποιοι είναι διότι τα μάτια μου ήταν κολλημένα στην σελίδα.

Έχουμε έναν νέο Παγκόσμιο πρωταθλητή.  Τον Ennio Graber . Η διοργάνωση αποκτά νέο ενδιαφέρον. Οι Ιάπωνες μετά από πολλά χρόνια δεν θα ανεβούνε στο ψηλότερο σκαλί. Η ανοδική πορεία του Ennio Greber  και οι θέσεις που καταλάμβανε τα προηγούμενα χρόνια, ήταν προάγγελος για αυτό που θα δούμε σήμερα.

Η εταιρεία HIROBO είναι και αυτή ξανα πρωταθλήτρια κόσμου με το ελικόπτερο Eagle 3  

Δεύτερος ήρθε τελικά ο HIROKI ITO και 3ος o Αμερικάνος  Curtiς Youngblood

 

 

Ανεξαρτήτως των δυσκολιών και των ατυχιών , τα μέλη της Εθνικής ομάδας, Εγώ ο Γιαννης Κουτσουλας ( myhelis.com )  και ο Γιαννης Αντωνιάδης από τα Γιαννιτσά Γνωστός σε πολλoύς μοντελιστές ως Heli Doctor, επιστρέφοντας στην Ελλάδα κρατούμε μόνο τις εμπειρίες που αποκομίσαμε  από τους αγώνες,  έχοντας την διάθεση να τις μοιραστούμε με όσους ασχολούνται με το F3C, και γενικά με τα ελικόπτερα,  δίνοντας το επόμενο ραντεβού φυσικά στα καταστήματα και των δύο μας, αλλά και  στο επόμενο κριτήριο που θα γίνει για την εθνική ομάδα.